Yalnız Mesajı Göster

Fındıklı Muz Kızartması

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Muz Kızartması





2 muz
1 su bardağı un
1 kahve fincanı ince çekilmiş fındık içi
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı nişasta
50 gr tereyağı
Taze çekilmiş karabiber

Fındıklı muz kızartması:
Hamur yoğurma kabında elenmiş un, kabartma tozu ve fındık içini harmanlayın Azar azar su ilave ederek sıvı bir hamur elde edin

Muzları üç eşit parçaya kesip sırasıyla nişastaya ve sıvı hamura bulayın Tereyağını bir tavada ısıtıp muzları kızartın Servis tabağına alıp isteğe göre taze çekilmiş karabiber, krema yada bal ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla