Konu
:
Erikli Pay
Yalnız Mesajı Göster
Erikli Pay
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erikli Pay
1 çay bardağı toz şeker
3 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
220 gr tereyağı
1 yumurta
8 yemek kaşığı çok soğuk su
2 yemek kaşığı toz şeker (ekstra)
İç malzeme için
900 gr kırmızı erik
140 gr toz şeker
1 yemek kaşığı mısır unu
2 tane karanfil
Erikli pay:
Un, şeker, tuz ve tereyağını derin bir kapta parmak uçlarınızla yoğurun
Suyu kaşık kaşık ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya devam edin
Hamuru yuvarlayın ve mutfak poşetine sararak 1 saat buzdolabında bekletin
Erikleri ince doğrayın ve bir tencereye alın
Üzerine şeker ve karanfil ekleyip suyunu salıncaya kadar yüksek ateşte pişirin
Suyundan 4-5 yemek kaşığı kadar alıp içine mısır unu ekleyip iyice çırpın
Karışımı eriklere ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika daha pişirin
Ocaktan alarak soğumaya bırakın
Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin
Hamuru iki eşit parçaya bölün
Unlanmış tezgahta merdane ile açarak kalıbın tabanından yukarıya doğru yayın
Soğuyan erikleri ekleyin
Diğer hamuru açarak eriklerin üzerine kapatın
Yumurtayı çırparak hamurun üzerine sürün
Toz şeker serpiştirip 190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin
Soğuduktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul