Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Dondurma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Dondurma





8 çorba kaşığı su
2 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı toz jelatin
hazır beze
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu

Süslemek için
Böğürtlen Meyveli sos

Yoğurtlu dondurma:
İki çorba kaşığı su ve jelatini bir kapta karıştırınKalan 6 çorba kaşığı su, portakal suyu ve şekeri sos tenceresinde karıştırarak şeker eriyinceye kadar kısık ateşte pişirinOcaktan alıp içine suda çözülmüş jelatini ilave edinYarım saat kadar sert bir kıvam elde edinceye kadar bekletin

Büyük bir kasede yoğurt ve şekerli karışımı mikserle çırpınKarışımı plastik yada çelik dondurma kabına aktarınEn az 6 saat dondurun

Bezeleri servis tabağına alın, üzerine dondurmayı ilave edinBöğürtlen ve isteğe göre meyveli sosla süsleyip soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla