Yalnız Mesajı Göster

Antepfıstıklı Dondurma

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antepfıstıklı Dondurma





4 yumurtanın sarısı
6 çorba kaşığı pudra şeker
1 çorba kaşığı mısır unu
11/4 su bardağı kaymağı alınmış süt
1 su bardağı ince çekilmiş antep fıstığı içi
15 su bardağı krema
Çikolata soslu külahlar

Antepfıstıklı dondurma:
Yumurta sarıları, şeker ve mısır ununu bir kasede çırpın Sütü kaynatıp yumurtalı karışımı ilave edinKısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirinOcaktan alıp soğumaya bırakın Mikserle pütürsüz bir kıvam elde etmek için 10 dakika kadar çırpın

Antep fıstıkları ile 2 çorba kaşığı kremayı karıştırın Kalan kremayı ayrı bir sos tenceresinde ısıtın ve krema ile bulamaç haline getirdiğiniz fıstıklı karışıma ekleyinKarıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın

Muhallebi ve antep fıstıklı kremalı karışımı birleştirinPlastik yada çelik bir kaba aktarıp buzlukta en az 6 saat kadar dondurunİsteğe göre çikolata soslu külahlarda servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla