Konu
:
Antepfıstıklı Dondurma
Yalnız Mesajı Göster
Antepfıstıklı Dondurma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antepfıstıklı Dondurma
4 yumurtanın sarısı
6 çorba kaşığı pudra şeker
1 çorba kaşığı mısır unu
1
1/4 su bardağı kaymağı alınmış süt
1 su bardağı ince çekilmiş antep fıstığı içi
1
5 su bardağı krema
Çikolata soslu külahlar
Antepfıstıklı dondurma:
Yumurta sarıları, şeker ve mısır ununu bir kasede çırpın
Sütü kaynatıp yumurtalı karışımı ilave edin
Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Mikserle pütürsüz bir kıvam elde etmek için 10 dakika kadar çırpın
Antep fıstıkları ile 2 çorba kaşığı kremayı karıştırın
Kalan kremayı ayrı bir sos tenceresinde ısıtın ve krema ile bulamaç haline getirdiğiniz fıstıklı karışıma ekleyin
Karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Muhallebi ve antep fıstıklı kremalı karışımı birleştirin
Plastik yada çelik bir kaba aktarıp buzlukta en az 6 saat kadar dondurun
İsteğe göre çikolata soslu külahlarda servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul