Konu
:
Muhallebili Elma
Yalnız Mesajı Göster
Muhallebili Elma
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muhallebili Elma
4 elma
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebi için
Yarım litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı pirinç unu
Yarım paket vanilya
Muhallebili elma:
Elmaların kabuklarını soyun ve kabak oyacağı ile çekirdekleri kısımlarını çıkarın
Orta boy bir tencereye yerleştirip elmaların yarısına gelecek kadar su ilave edin
Şekeri ekleyip kaynatın
Elmalar yumuşayınca tencereden çıkarın
Cevizleri mutfak robotundan geçirin
Tarçınla harmanlayın
Karışımı yumuşayan elmaların içlerine paylaştırın
Muhallebi için, pirinç unu, toz şeker ve sütü koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin
Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyip karıştırın
Muhallebiyi soğuyan elmaların üzerine döküp servis yapın
AKLINIZDA BULUNSUN
Elmalar pişerken sürekli kontrol edin
Fazla pişerse elmalar dağılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul