Konu
:
Portakallı Mus-1
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Mus-1
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Mus-1
1 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
4 yumurta sarısı
1 su bardağı tozşeker
2 yaprak jelatin
1 su bardağı süt kreması
Süsleme için:
2 portakal
1 su bardağı tozşeker
8 çorba kaşığı su
Hindistancevizi rendesi
Portakallı mus:
Portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir kapta kaynatmadan ısıtın
Yumurta sarılarını tozşekerle bir kâsede köpük köpük oluncaya kadar çırpın
Sıcak portakal suyunu azar azar yedirerek ilave edin
Karışımı bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin
Tencereyi ateşten alıp yaprak jelatini ilave edin
Eriyinceye kadar karıştırıp soğumaya bırakın
Süt kremasını çırpıp soğuk karışıma yedirerek ekleyin
Hazırladığınız karışımı derin bir kalıba döküp buzdolabında katılaşıncaya kadar 3 saat bekletin
Sekiz kaşık suyu 1 bardak tozşekerle kaynatın
Koyu bir şurup kıvamına gelince ateşten alın
2 portakalın kabuklarını soyup zarlarını çıkarın
Dilimleri sıcak şuruba atıp 5 dakika bekletin
Kevgirle ayrı bir tabağa alın
Musu servis tabağına ters çevirin ve etrafını şurupta beklettiğiniz portakal dilimleriyle süsleyin
Hindistancevizi serpip soğuk olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul