Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Mus-1

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Mus-1





1 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
4 yumurta sarısı
1 su bardağı tozşeker
2 yaprak jelatin
1 su bardağı süt kreması

Süsleme için:
2 portakal
1 su bardağı tozşeker
8 çorba kaşığı su
Hindistancevizi rendesi

Portakallı mus:
Portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir kapta kaynatmadan ısıtın

Yumurta sarılarını tozşekerle bir kâsede köpük köpük oluncaya kadar çırpın Sıcak portakal suyunu azar azar yedirerek ilave edin Karışımı bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin Tencereyi ateşten alıp yaprak jelatini ilave edin Eriyinceye kadar karıştırıp soğumaya bırakın

Süt kremasını çırpıp soğuk karışıma yedirerek ekleyin Hazırladığınız karışımı derin bir kalıba döküp buzdolabında katılaşıncaya kadar 3 saat bekletin

Sekiz kaşık suyu 1 bardak tozşekerle kaynatın Koyu bir şurup kıvamına gelince ateşten alın 2 portakalın kabuklarını soyup zarlarını çıkarın Dilimleri sıcak şuruba atıp 5 dakika bekletin Kevgirle ayrı bir tabağa alın


Musu servis tabağına ters çevirin ve etrafını şurupta beklettiğiniz portakal dilimleriyle süsleyin Hindistancevizi serpip soğuk olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla