Yalnız Mesajı Göster

Fesleğen Şerbetli Ballı Kavun Çorbası

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğen Şerbetli Ballı Kavun Çorbası





500 gr kavun
4 tatlı kaşığı bal
Yarım su bardağı limon suyu
Yarım su bardağı şeker şurubu
100 gr kiraz
15 gr yaprak jelatin
Yarım su bardağı zeytinyağı
50 gr fesleğen
5~6 siyah zeytin
3/4 su bardağı gr toz şeker
20 gr taze nane

Fesleğen şerbetli ballı kavun çorbası:
Kavun, bal ve limon suyunu blender ile köpük haline gelinceye kadar karıştırın
Çekirdeği alınmış kirazları şeker şurubunda ıslatın ve eritilmiş jelatin ile karıştırıp dondurun Küp kesin ve servis tabağına yerleştirdiğiniz kavun karışımına ilave edin

Fesleğen ve şeker şurubunu blender ile püre haline getirin Zeytinyağı ile karıştırıp buzlukta dondurun Dondurma kaşığı ile servis tabağındaki tatlı üzerine yerleştirin

Çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş zeytinleri toz şeker ile karıştırın Üzerine serpiştirip nane yaprağıyla süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla