Konu
:
Fesleğen Şerbetli Ballı Kavun Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Fesleğen Şerbetli Ballı Kavun Çorbası
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fesleğen Şerbetli Ballı Kavun Çorbası
500 gr kavun
4 tatlı kaşığı bal
Yarım su bardağı limon suyu
Yarım su bardağı şeker şurubu
100 gr kiraz
15 gr yaprak jelatin
Yarım su bardağı zeytinyağı
50 gr fesleğen
5~6 siyah zeytin
3/4 su bardağı gr toz şeker
20 gr taze nane
Fesleğen şerbetli ballı kavun çorbası:
Kavun, bal ve limon suyunu blender ile köpük haline gelinceye kadar karıştırın
Çekirdeği alınmış kirazları şeker şurubunda ıslatın ve eritilmiş jelatin ile karıştırıp dondurun
Küp kesin ve servis tabağına yerleştirdiğiniz kavun karışımına ilave edin
Fesleğen ve şeker şurubunu blender ile püre haline getirin
Zeytinyağı ile karıştırıp buzlukta dondurun
Dondurma kaşığı ile servis tabağındaki tatlı üzerine yerleştirin
Çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş zeytinleri toz şeker ile karıştırın
Üzerine serpiştirip nane yaprağıyla süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul