Konu
:
Vişneli Yoğurt Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Yoğurt Tatlısı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Yoğurt Tatlısı
2 kahve fincanı eritilmiş yağ
1 su bardağı tozşeker
6 yumurta
1 su bardağı irmik
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
6 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Vişneli şurup için:
250 gr vişne
3
5 su bardağı su
3
5 su bardağı tozşeker
Vişneli yoğurt tatlısı:
Tozşeker ve yumurtaları derin bir kapta mikserle çırpın
İrmik ve yoğurdu ayrı bir kapta iyice karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin
Köpük köpük oluncaya kadar çırpın
Eritilmiş Hüner, un, nişasta ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın
Hazırladığınız karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin
Tepsiyi fırından çıkarıp ılınıncaya kadar bekletin
Vişneli şurubu hazırlamak için; vişneleri 1 su bardağı su ve yarım su bardağı tozşekerle kaynatın
2
5 bardak suyu 3 bardak şekerle kaynatın
1
5 bardak vişne suyunu kaynattığınız şuruba ekleyip karıştırın
Hazırladığınız vişneli sıcak şurubu ılık tatlının üzerine gezdirerek dökün
Şurubunu çekip soğuduktan sonra dilimleyip servis tabaklarına alın
Üzerine hindistancevizi serpip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul