Yalnız Mesajı Göster

Dondurmalı Fransız Tostu

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurmalı Fransız Tostu





4 dilim beyaz tost ekmeği
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı toz şeker
250 gr çilek
1 yemek kaşığı toz şeker
4 top vanilyalı dondurma

Kızartmak için
Ayçiçeği yağı

Dondurmalı Fransız tostu:
Bir kapta süt, yumurta, vanilya ve şekeri mikserle çırpın Ekmek dilimlerinin iki tarafını da bu karışıma iyice bastırın Tavaya bir çay bardağı ayçiçeği yağı aktarıp ekmeklerin her iki tarafını da kızartın ve soğumaya bırakın

Çilekleri doğrayın ve bir tencerede şekerle birlikte suyunu çekinceye kadar pişirin
Ekmekleri servis tabağına alın Üzerlerine çilek püresini paylaştırın Bir top dondurma ilave edip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla