Konu
:
Firinda İspanakli Mantar
Yalnız Mesajı Göster
Firinda İspanakli Mantar
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Firinda İspanakli Mantar
Malzemeler:
500 gr
ıspanak
500 gr
mantar
1 büyük boy kuru soğan
sıvı yağ
Karabiber, pulbiber
Beşamel sosu için ;
1,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
500 gram kaşar peyniri
Hazırlanışı: Ispanaklar temizlenip yıkanır, kaynar suda azar azar 2 dakika kadar haşlanır süzerek çıkarılır
Mantar ve soğan doğranır, tavada kavrulur (mantar suyunu verip tekrar çekmeli) baharatlarla tatlandırılır
Borcama yada fırın tepsisine önce ıspanaklar dizilir onun üzerini kavrulmuş mantarlar konur
Tencerede un ve yağ kavrulur sonra soğuk süt eklenir başemal sos hazırlanır ve mantarların üzerine yayılır, en üste rendelenmiş kaşar serpilir
Önceden ısıttıgımız fırında 180 derecede kaşar peyniri eriyip kızarıncaya kada pişirilir
( Sebzeler piştiği için fırında fazla kalmasına gerek yok
) Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul