Konu
:
Belikırık
Yalnız Mesajı Göster
Belikırık
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Belikırık
Belikırık
malzemeler
• 4 adet orta boy patlıcan
• 300 gr köftelik kıyma
• 1 adet soğan
• 2 adet orta boy domates rendesi
• 3-4 adet sivri biber
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 1 su bardağı su
• 1-2 diş sarmısak
• Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Patlıcanlar kabukları alacalı soyularak tuzlu suda bekletilir
Bu arada kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber yoğurulur
Yoğurulan harçtan yuvarlak, yassı köfteler hazırlanır
Tuzlu sudan çıkarılan patlıcanlar tamamen koparılmadan enine 5 cm kalınlığında dilimlere ayrılır
Hazırlanan köfteler patlıcan dilimlerinin arasına birbirinden kopmamasına dikkat edilerek yerleştirilir
Köftelerin yerleştirilmesiyle kıvrılıp yarım ay şeklini alan patlıcanlar yağlanmış tepsiye yerleştirilir
Patlıcanların üzerine domates rendesi ilave edilir
Salça 1 bardak su içerisinde ezilir
Hazırlanan karışım 1 çay kaşığı tuz da eklenerek tepsiye dökülür
Patlıcanların aralarına sivri biberler ve birkaç adet sarmısak yerleştirilir
Fırında patlıcanlar ve köfteler kızarıncaya kadar pişirilip servis yapılır
Afiyet olsunn
(dır)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul