Yalnız Mesajı Göster

Yumurtalı,Yoğurtlu Semizotu

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yumurtalı,Yoğurtlu Semizotu





Malzemeler (4 kişilik)


1 bağ semizotu
4 yumurta
100 gr tereyağı
Tuz

Üzerine

İsteğe göre tereyağı (bizimki bir 100 gr vardı gene)
Az salça ve pulbiber

1 kase yoğurt
2 diş ezilmiş sarmısak



Semizotlarımızı ayıklayıp saplarıyla birlikte tuzlu suda haşlıyoruzSuyunun süzülmesi için süçgeçe koyup en az yarım saat bekletiyoruzBir sahanda tereyağımızı eritip yumurtalarımızı kırıyoruz biraz tuz atıp karıştırararak pişiriyoruzResimdede görüldüğü üzere fokur fokur yumurtalarımız


Süzülen semizotlarımızı servis tabağına alıp yumurtalarımızı yağıyla beraber semizotlarımızın üzerine döküyoruzÜstüne 1 kase yoğurt ve sarmısakla sos yapıp döküyoruzEn üste ise gene tereyağlı ve salçalı sosumuzu yapıp servis yapıyoruzBu malzemeler bir araya gelirde lezzetli olmazmı , afiyetler olsun




dır

Alıntı Yaparak Cevapla