Konu
:
Kabak Kavurması...
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Kavurması...
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Kavurması...
Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı
Kabak
4 büyük boy
1000
Kabaklar yıkanır,uç kısımları kesilir ve küçük küp şeklinde doğranır
Soğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranır
Bir tencerede yağ ile soğan sarartılır,kabaklar ilave edilerek 2-3 dakika kavrulur
Bulgur katılıp karıştırılarak biraz daha kavrulur
Daha sonra pul biber,karabiber ve tuz atılarak karıştırılır
Kısık ateşte bulgur ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir
Soğan
1 büyük boy
100
Tereyağı veya margarin (erimiş)
1/2 su bardağı
100
Malatya
köftelik bulgur
1/2 su bardağı
80
Pul biber
4 tatlı kaşığı
8
Karabiber
1 tatlı kaşığı
2
Tuz
2 tatlı kaşığı
12
NOT
Porsiyon Adeti : 4-6
Tokat yöresinden alınmıştır
Kalın kabuklu kabaklar için uygun bir yemektir
Sakız kabağı dışında türleri ile yapıldığında,kabağın iç kısmı çıkarılmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul