Yalnız Mesajı Göster

Kabak Kavurması...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Kavurması...



Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı

Kabak 4 büyük boy
1000
Kabaklar yıkanır,uç kısımları kesilir ve küçük küp şeklinde doğranırSoğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranırBir tencerede yağ ile soğan sarartılır,kabaklar ilave edilerek 2-3 dakika kavrulurBulgur katılıp karıştırılarak biraz daha kavrulurDaha sonra pul biber,karabiber ve tuz atılarak karıştırılırKısık ateşte bulgur ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir
Soğan 1 büyük boy
100
Tereyağı veya margarin (erimiş) 1/2 su bardağı
100
Malatya köftelik bulgur 1/2 su bardağı
80
Pul biber 4 tatlı kaşığı
8
Karabiber 1 tatlı kaşığı
2
Tuz 2 tatlı kaşığı
12




NOT
Porsiyon Adeti : 4-6


Tokat yöresinden alınmıştırKalın kabuklu kabaklar için uygun bir yemektirSakız kabağı dışında türleri ile yapıldığında,kabağın iç kısmı çıkarılmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla