Yalnız Mesajı Göster

Taze Bakla Ezmesi 6 Kişilik

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Bakla Ezmesi 6 Kişilik



Malzemeler

1 kg taze iç bakla

1,5 çay bardağı sızma yağ

1 adet büyük soğan

1/2 kahve fincanı limon suyu

3 tatlı kaşığı toz şeker

1/2 demet dereotu

Tuz



Yemeğin Tarifi

Taze baklanın iç kabuklarını soyun Yıkadıktan sonra tencereye koyun Dörde bölünmüş soğan, sızma zeytinyağı, limon suyu, tuz, şeker, dereotunun yarısı ve 3 su bardağı su ekleyin Orta ateşte bakla yumuşayıncaya kadar pişirin

Bakla piştikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendırda karıştırarak püre haline getirin

Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolabında 1 - 2 saat bekletin

Taze bakla ezmesini, servis tabağına ters çevirerek çıkarın, üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla