Yalnız Mesajı Göster

İspanak Yemeği

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanak Yemeği



Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı

Ispanak -
1000
Ispanaklar ayıklanır,bol su ile 3-4 defa yıkanır ve küçük küçük doğranırsoğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranırBir tencere de yağ i,soğan ve kıyma kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kavrulurSalça ve pul biber ilave edilir,biraz daha kavrulurSu dökülür,kaynayınca tuz ve ıspanaklar ilave edilip karıştırılırBiraz kaynayınca bulgur eklenirKısık ateşte bulgur ve ıspanak yumuşayınca kadar pişirilirYoğurt ile birlikte tüketilir
Soğan 1 büyük boy
100
Zeytinyağı 1/2 su bardağı
100
Kıyma 1 su bardağı
200
Salça 3 yemek kaşığı
30
Pul biber 3 tatlı kaşığı
6
Su 2 1/2 su bardağı
500
Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı
9
Malatya Pilavlık Bulgur 1/4 su bardağı
40
NOT


Karaman yöresinde yaygın olup,birçok yörede de yapılırBazı yörelerde bulgur yerine pirinç kullanılırArzuya göre kıyma konmayabilirSu koymadan da pişirilebilir



Porsiyon Adeti : 6-8







Alıntı Yaparak Cevapla