Konu
:
İspanak Yemeği
Yalnız Mesajı Göster
İspanak Yemeği
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanak Yemeği
Malzeme
Miktar
Gram
Yapılışı
Ispanak
-
1000
Ispanaklar ayıklanır,bol su ile 3-4 defa yıkanır ve küçük küçük doğranır
soğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranır
Bir tencere de yağ i,soğan ve kıyma kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kavrulur
Salça ve pul biber ilave edilir,biraz daha kavrulur
Su dökülür,kaynayınca tuz ve ıspanaklar ilave edilip karıştırılır
Biraz kaynayınca bulgur eklenir
Kısık ateşte bulgur ve ıspanak yumuşayınca kadar pişirilir
Yoğurt ile birlikte tüketilir
Soğan
1 büyük boy
100
Zeytinyağı
1/2 su bardağı
100
Kıyma
1 su bardağı
200
Salça
3 yemek kaşığı
30
Pul biber
3 tatlı kaşığı
6
Su
2 1/2 su bardağı
500
Tuz
1 1/2 tatlı kaşığı
9
Malatya Pilavlık Bulgur
1/4 su bardağı
40
NOT
Karaman yöresinde yaygın olup,birçok yörede de yapılır
Bazı yörelerde bulgur yerine pirinç kullanılır
Arzuya göre kıyma konmayabilir
Su koymadan da pişirilebilir
Porsiyon Adeti : 6-8
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul