Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Etli Güveçte Türlü

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Etli Güveçte Türlü



Tavuk Etli Güveçte Türlü (8 Kişilik)

Malzemeler
400 gr Tavuk Eti
3 Patlıcan
2 Diş Sarımsak
2 Soğan
5 Domates
3 Kabak
3 Dolmalık Biber
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
250 gr Bamya
500 gr Taze Fasulye
2 Çarliston Biber
4 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım Su Bardağı Sirke
7 Su Bardağı Sıcak Su
Tuz






Yemeğin Tarifi
Patlıcanları alacalı soyup dörde bölüin Tuzlu suda 20 dakika bekletip acısını çıkarın Soğan, çarliston biber ve sarımsakları ince ince dilimieyin 3 domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak ince doğrayın

Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritip soğan ve sarımsağı soteleyin Sırası ile domates ve biberi ekleyip kavurun

Fasulyelerin kenarlarını keserek ayıklayın ve ince ince kesin Kabakları soyup uzunlamasına birkaç parçaya kesin Domatesin bir tanesinin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın Dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayıp büyük parçalara bölün Bamyaların baş kısmını alın, sirkeye batırıp oyun

Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritip fasulyeleri orta ateşte çevirin Kabakları ekleyip fasulyeyle beraber pişirin Domatesleri de ilave edip pişirin Bamya ve biberlerin birazını ayırıp kalanını tencereye ekleyin Tencereye 7 su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak sebzeler pişinceye kadar pişirin

Tavuk etlerini ızgarada pişirin Patlıcanları kızgın yağda altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartıp bir kaba alın

Isıtılmış büyükçe bir güvece önce tavuk etlerini yerleştirin Uzerine pişirdiğiniz sebzeleri kaynar suyu ile beraber dökün Kızarmış patlıcanları, ayırdığınız bamya ve biberi ilave edin domatesi dilimleyip üzerine dizin Onceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlanmış fırında kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin
(dır)

Alıntı Yaparak Cevapla