Konu
:
Tavuk Etli Güveçte Türlü
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Etli Güveçte Türlü
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Etli Güveçte Türlü
Tavuk Etli Güveçte Türlü (8 Kişilik)
Malzemeler
400 gr Tavuk Eti
3 Patlıcan
2 Diş Sarımsak
2 Soğan
5 Domates
3 Kabak
3 Dolmalık Biber
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
250 gr Bamya
500 gr Taze Fasulye
2 Çarliston Biber
4 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım Su Bardağı Sirke
7 Su Bardağı Sıcak Su
Tuz
Yemeğin Tarifi
Patlıcanları alacalı soyup dörde bölüin
Tuzlu suda 20 dakika bekletip acısını çıkarın
Soğan, çarliston biber ve sarımsakları ince ince dilimieyin
3 domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak ince doğrayın
Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritip soğan ve sarımsağı soteleyin
Sırası ile domates ve biberi ekleyip kavurun
Fasulyelerin kenarlarını keserek ayıklayın ve ince ince kesin
Kabakları soyup uzunlamasına birkaç parçaya kesin
Domatesin bir tanesinin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın
Dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayıp büyük parçalara bölün
Bamyaların baş kısmını alın, sirkeye batırıp oyun
Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritip fasulyeleri orta ateşte çevirin
Kabakları ekleyip fasulyeyle beraber pişirin
Domatesleri de ilave edip pişirin
Bamya ve biberlerin birazını ayırıp kalanını tencereye ekleyin
Tencereye 7 su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak sebzeler pişinceye kadar pişirin
Tavuk etlerini ızgarada pişirin
Patlıcanları kızgın yağda altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartıp bir kaba alın
Isıtılmış büyükçe bir güvece önce tavuk etlerini yerleştirin
Uzerine pişirdiğiniz sebzeleri kaynar suyu ile beraber dökün
Kızarmış patlıcanları, ayırdığınız bamya ve biberi ilave edin
domatesi dilimleyip üzerine dizin
Onceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlanmış fırında kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin
(dır)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul