07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Kiş

Malzemeler:
125 gr margarin veya tereyağ
1 yumurta sarısı
tuz bir tutam şeker
yarım çay bardağı kadar soğuk su
Hazırlanması:
malzemeler yogrulur ve strec filmle rulo yapilarak buzluga atilir
ic malzemesi
1 kg ispanak
1 kutu krema
1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
Uzeri icin 4 dolu corba kasigi cam fistigi
tuz, karabiber, kirmizi biber
Hazırlanması:
ispanak haslanir ve sulari iyice suzulur biraz soguduktan sonra icine krema karistirilir, karabiberi, tuzu kirmizi biberi eklenir tam tart kalibina yaymadan once kasarda eklenir ve iyice karistirilir
tart kalibi yaglanir, buzluktaki hamur cok fazla bekletmeden cikarilir ve hamur merdaneyle kaliptan birazcik daha buyuk acilarak kaliba dosenir, fazlasini kenarlardan sarkabilir, elinizle fazla parcalari koparin, gerekirse iceriye yama yapabilirsiniz 200 derece firinda hafif rengi donene kadar pisirilir Bu sekilde bir sure pisirildikten sonra icine ispanaklar dosenir ve tekrar firina verilir, hamurun kenarlari iyice kizarana kadar, pisirilir
Servisten hemen once teflon bir tavada cam fistigi iyice kavrulur ve ispanaklarin ustune serpilir
bir internet sitesinden
|
|
|