Yalnız Mesajı Göster

Patates Yağlama

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates Yağlama





Malzemeler:
  • 4 adet küçük patates
  • 1/2 kaşık salça
  • 1 küçük soğan1/2 demet maydanoz
  • sıvı yağ,tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanması:
  • Patatesi haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra bir tabağın içinde çatal veya bir bardağın altı ile ezerek püre haline getirin
  • Soğanı yemeklik doğrayıp tencerede yağ ile birlikte seffaflaşana kadar kavurun
  • Soğanın üzerine salçasını ilave edip bir kaç kez onu da çevirip kavurun ve üzerine patates püresini ilave edin
  • Tuz, karabiber ve pulbiberini ayrıca küçük küçük doğradığınız maydanozu ilave edip kaşırtırdıktan sonra altını kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla