Konu
:
Kabakli Yogurtlu Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Kabakli Yogurtlu Köfte
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabakli Yogurtlu Köfte
Ölçüler:
1/2 kg
kabak
1/2 su bardağı mercimek
2 su bardağı yarma
2 kg
yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz
Yapılış: Yarma, tuz, su ilâvesi ile yoğrulur
Yoğrulan hamur nohut büyüklüğünde parçalara ayrılarak çimdiklenir
(Yuvarlanmadan gelişigüzel şekil verilmesi)
Diğer taraftan mercimek ayrı bir yerde haşlanarak hazırlanır, kabaklar kazınır, büyük küplere ayrılacak şekilde doğranır
Bir tencereye 5-6 su bardağı su konur
Kaynamaya başlayınca içerisine tuz atılarak köfteler salınır
Bir kaç taşım kaynaymca kabaklar ilâve edilerek pişirilir
Köfte soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ve mercimek ilâve edilerek karıştırılır
Servis tabağına alınır
Tereyağında yakılmış kırmızı biber gezdirilerek süslenir
Ilık veya soğuk olarak yenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul