Yalnız Mesajı Göster

Soslu Kereviz Kızartması

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Kereviz Kızartması



  • 2 orta boy kereviz(çok büyük olanlarını seçmeyin, elma dilimine uygun olmaları iyi olur)
  • 1 yumurta
  • Yarım yemek kaşığı un
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz, karabiber
Kızartmak İçin:

  • Yarım su bardağı sıvıyağ
Derince bir kapta yumurta,un salça,süt, tuz ve karabiberi pütürsüz oluncaya kadar karıştırınKerevizleri soyup elma dilimleri şeklinde dilimleyip sosun içine atıp sosun kerevizlere iyice bulanmasını sağlayın
Bir kızartma tenceresine sıvıyağı alıp kerevizleri arkalı önlü kızartınSarımsaklı yoğurt ya da domatesli sos ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla