Konu
:
Domates Soslu Patlıcan Tava
Yalnız Mesajı Göster
Domates Soslu Patlıcan Tava
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domates Soslu Patlıcan Tava
Malzemeler
500 gr patlıcan (dilimlenmiş)
1 ¼ tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan (doğranmış)
2 diş sarımsak (doğranmış)
750 gr olgun domates (kabukları soyulup çekirdekleri temizlenip doğranmış)
1 tatlı kaşığı salça
1 defne yaprağı
Bir tutam taze çekilmiş karabiber
1 ½ çorba kaşığı dolmalık fıstık (altın sarısı bir renk alıncaya kadar yağsız tavada kızartılmış)
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
Patlıcan dilimlerini bir süzgece yerleştirip üstlerine 1 tatlı kaşığı tuz serperek acı sularını bırakmaları için bir kenarda 30 dakika kadar bekletin
Bu arada kalın dipli büyük bir tavaya zeytinyağı koyup iyice yumuşayana kadar kızartın
Doğranmış domatesler, salça, defne yaprağı, kalan tuzu ve biberi ekleyip ateşi kısın ve tavanın üstünü örterek sosu kısık ateşte 10 dakika pişirin
Patlıcanları soğuk su altında çalkalayıp mutfak peçetesiyle kuruladıktan sonra tavaya ekleyin
Karıştırarak sosa iyice bulanmalarını sağlayıp tavanın üstünü örterek kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin
Tavayı ateşten alarak defne yapraklarını çıkarıp atın ve soslu patlıcanları bir kenarda soğumaya bırakın
Soğuyunca küçük bir tabağa aktarıp üstlerine maydanoz ve dolmalık fıstığı serperek, oda sıcaklığında servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul