Yalnız Mesajı Göster

Domates Soslu Patlıcan Tava

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domates Soslu Patlıcan Tava





Malzemeler
500 gr patlıcan (dilimlenmiş)
1 ¼ tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan (doğranmış)
2 diş sarımsak (doğranmış)
750 gr olgun domates (kabukları soyulup çekirdekleri temizlenip doğranmış)
1 tatlı kaşığı salça
1 defne yaprağı
Bir tutam taze çekilmiş karabiber
1 ½ çorba kaşığı dolmalık fıstık (altın sarısı bir renk alıncaya kadar yağsız tavada kızartılmış)
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı
Patlıcan dilimlerini bir süzgece yerleştirip üstlerine 1 tatlı kaşığı tuz serperek acı sularını bırakmaları için bir kenarda 30 dakika kadar bekletin Bu arada kalın dipli büyük bir tavaya zeytinyağı koyup iyice yumuşayana kadar kızartın Doğranmış domatesler, salça, defne yaprağı, kalan tuzu ve biberi ekleyip ateşi kısın ve tavanın üstünü örterek sosu kısık ateşte 10 dakika pişirin Patlıcanları soğuk su altında çalkalayıp mutfak peçetesiyle kuruladıktan sonra tavaya ekleyin Karıştırarak sosa iyice bulanmalarını sağlayıp tavanın üstünü örterek kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin Tavayı ateşten alarak defne yapraklarını çıkarıp atın ve soslu patlıcanları bir kenarda soğumaya bırakın Soğuyunca küçük bir tabağa aktarıp üstlerine maydanoz ve dolmalık fıstığı serperek, oda sıcaklığında servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla