Yalnız Mesajı Göster

Kırmızı Biberli Patlıcan

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırmızı Biberli Patlıcan





Kullanılan Malzemeler:
6 adet orta boy Patlıcan
2 orta boy soğan
4 adet Kırmızı Dolmalık Biber
1 büyük veya 2 orta boy küp küp doğranmış domates
5-6 diş sarımsak
Karabiber-Tuz
Bir fiske Kimyon
Üzeri için ince ince doğranmış dereotu

Tarifin Hazırlanışı
Patlıcanları soymadan yıkayın ve ortalarını yararak fırın tepsisine yerleştirin 200 derecede ısıtılmış fırında içi yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin (Patlıcanların büyüklüğüne göre süre kısalıp uzayabilir)
Öte yandan ay şeklinde doğradığınız soğanları hafifçe zeytinyağında kavurun, fazla yakmamaya dikkat edin
İnce şerit şeklinde kestiğiniz kırmızı biberleri soğanlara ekleyerek biraz daha kavurun
İnce ince doğradığınız sarımsakları ve küp küp doğranan domatesleri de biberlere ekleyin ve tavanın altını kısın
Damak zevkinize göre Kimyon, Tuz ve karabiberi ekleyin
Biberler yumuşayana kadar (ama dağılmasın) yaklaşık on dakika pişmeye bırakın
Öte yandan fırındaki patlıcanları çıkarın, bir çatal ve bıçak yardımıyla içlerini güzelce yumuşatın ve biberli harcı koyabilecek şekilde açın
Bir kaşık yardımıyla biberli karışımı patlıcanların içine yerleştirin Patlıcanları doldurduktan sonra üzerlerine hafifçe zeytinyağı gezdirin ve tekrar fırına koyun
Yaklaşık 15- 20 dakika kadar fırında pişirin
Fırından çıkartığınız patlıcanların üzerine ince ince kıydığınız maydanozları serpin (Bu yemek biraz ılındıktan sonra servis edildiğinde çok daha lezzetli olur)

Alıntı Yaparak Cevapla