Konu
:
Hellim Peynirli Sebze Katları Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hellim Peynirli Sebze Katları Tarifi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hellim Peynirli Sebze Katları Tarifi
Malzemeler
3 adet patlıcan
l 3 adet kabak
4 adet kırmızı biber
500 gram hellim peyniri
5-6 dal maydanoz
Tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hellim Peynirli Sebze Katları Yapılışı
PATLICAN ve kabakları uzunlamasına ince dilimleyin
Patlıcanların acısını almak için, tuzlu suda 10 dakika bekletin
Sudan geçirip iyice kurulayın
Biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın
Yapışmaz yüzeyli bir tavaya çok az sıvıyağ koyun
Yağ azaldıkça ekleyerek patlıcan, kabak ve kırmızı biberleri arkalı önlü kızartın
Biberlerin kabuklarını soyun
Sebzelere tuz serpin
Hellim peynirini dilimleyin
Ayrı bir tavaya çok az sıvıyağ koyup arkalı önlü kızartın
Küçük kare bir fırın kabını yağlayın
En alta bir kat peynir dizin
Üzerine kıyılmış maydanoz serpin
Patlıcan, kabak ve biberi birer kat koyun
Aralarına maydanoz serpin
Yeniden bir sıra peynir koyun
En üstte peynir olacak şekilde elinizdeki sebze ve peynir bitene kadar aynı işleme devam edin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin
Yemeği servis tabağına ters çevirerek çıkarın
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul