07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiğ Beslenmeyle İlgili Tarifler
Badem sütü hazırlama
Kavrulmamış, taze bademleri bir gece önceden suya koyun Ertesi gün, kabuklarını soymak için sıcak suya batırıp, çıkarın Ardından bir ölçü bademi, üç ölçü suyla birlikte blendır’a koyun Önce yavaş, sonra hızlı bir şekilde bademleri öğütün İyice öğütülüp, suyla karıştığında, karışımı tülbentten süzün Tülbentin içinde kalan badem parçalarını baharatlarla karıştırarak ekmeğin üzerine sürülebilecek lor yapabilirsiniz
İKİ TARİF
AY ÇEKİRDEĞİ PATESİ
MALZEMELER
3 kap ay çekirdeği; 8-12 saat suda bırakılmış, 2-4 saat filizlendirilmiş
1 kap taze organik limon suyu (3 limon)
½ kap ince kıyılmış yeşil soğan
¼ veya ½ kap organik tahin
2 çorba kaşığı organik soya sosu
2-4 çorba kaşığı ince doğranmış kırmızı soğan
4-5 çorba kaşığı, ince kıyılmış maydanoz
2-3 orta boy baş sarımsak ezilmiş
1/2 çay kaşığı cayenne biberi
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeleri sırayla blendıra koyup, iyice birbirine yedirin
****
KABAK HUMUS
MALZEMELER
320 gram kabak
2 diş sarmısak
Birkaç damla limon suyu
50 gram tahin (yaklaşık 1 kahve fincanı)
Birer tutam tuz, karabiber, köri
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeleri sırayla blendıra koyup, iyice birbirine yedirin
|
|
|