Konu
:
Taze Otlu Karışık Sebze
Yalnız Mesajı Göster
Taze Otlu Karışık Sebze
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Otlu Karışık Sebze
300 gr brokoli
300 gr karnabahar
2 havuç
2 patates
200 gr mantar
üzeri için
¼ demet maydanoz
2~3 dal taze biberiye
2~3 dal taze kekik
2~3 dal taze fesleğen
2 yemek kaşığı tereyağı
2 diş ezilmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı parmesan peyniri
Taze otlu karışık sebze:
Brokoli ve karnabaharları minik çiçeklere ayırıp yıkayın
Havuçların kabuklarını kazıdıktan sonra verev şekilde dilimleyin (misket havuç da kullanabilirsiniz)
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın
Mantarları yıkayıp sap kısımlarını kesin
üzeri için tüm yeşillikleri ince kıyın
Parmesan peyniri hariç tüm malzemeleri derin bir kasede karıştırın
Fırın kabını yağlayın
Sebzeleri gelişi güzel fırın kabına yerleştirin
Tereyağlı ot karışımını sebzelerin üzerine parça parça yerleştirin
Fırın kabının üzerini yağlı kağıt ile kapatın
önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
Yağlı kağıdı fırın kabının üzerinden alıp 5-6 dakika daha pişirin
Fırından almaya yakın parmesan peyniri serpip tekrar fırına verin
2 dakika sonra fırından alıp sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul