Konu
:
Körili Ve Nohutlu Balkabağı
Yalnız Mesajı Göster
Körili Ve Nohutlu Balkabağı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Körili Ve Nohutlu Balkabağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2 yemek kaşığı köri
2 soğan
3 limon otu
6 kakule
1 yemek kaşığı hardal tohumu
1 kg balkabağı
250 ml sebze suyu
400 ml hindistan cevizi sütü
400 gr haşlanmış nohut
1 limonun suyu
Nane yaprağı
Körili ve nohutlu balkabağı:
Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun
Köri ekleyin
Limon otu, kakule ve hardal tohumunu ekleyip 2-3 dakika soteleyin
Küp doğranmış balkabaklarını, ardından da hindistan cevizi sütü ile sebze suyunu ilave edin
Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutları ekleyin ve balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirin
Limon suyunu sıkıp yemeğe ekleyin
Servis tabağına alıp üzerine iri kıyılmış nane yaprakları serpiştirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul