Yalnız Mesajı Göster

Körili Ve Nohutlu Balkabağı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Körili Ve Nohutlu Balkabağı





2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2 yemek kaşığı köri
2 soğan
3 limon otu
6 kakule
1 yemek kaşığı hardal tohumu
1 kg balkabağı
250 ml sebze suyu
400 ml hindistan cevizi sütü
400 gr haşlanmış nohut
1 limonun suyu
Nane yaprağı

Körili ve nohutlu balkabağı:
Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun Köri ekleyin Limon otu, kakule ve hardal tohumunu ekleyip 2-3 dakika soteleyin Küp doğranmış balkabaklarını, ardından da hindistan cevizi sütü ile sebze suyunu ilave edin Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutları ekleyin ve balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirin

Limon suyunu sıkıp yemeğe ekleyin Servis tabağına alıp üzerine iri kıyılmış nane yaprakları serpiştirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla