Yalnız Mesajı Göster

Sucuklu Mantar Güveç

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sucuklu Mantar Güveç





1 kangal sucuk
500 gr mantar
3 soğan
3 diş sarımsak
3 domates
2 sivri biber
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
100 gr kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber

Sucuklu mantar güveç:
Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın Sivri biberleri temizleyip doğrayın Soğanları soyup küp doğrayın Sarımsakları soyup ezin Mantarları temizleyip kararmaması için limonlu su da bekletin Yağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin Sırasıyla domates, sivri biber, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun Mantarları süzüp tavaya ilave edin Suyunu bırakıp çekene kadar 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın Küçük güveçlere domates soslu mantar ve küp kesilmiş sucuğu paylaştırın üzerine kaşar peynirini serpiştirin Peynir eriyinceye kadar 10 dakika pişirip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla