Konu
:
Etli Kereviz Yemeği
Yalnız Mesajı Göster
Etli Kereviz Yemeği
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Kereviz Yemeği
2 kereviz
1 soğan
Yarım limonun suyu
3 su bardağı su
200 gr kuşbaşı et
2 havuç
2 patates
20 gr tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
Tuz
Karabiber
Üzeri için
Kereviz yaprağı
Etli kereviz yemeği:
Şimdi başlayalım
Kerevizlerin ve patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
Havuçları yuvarlak doğrayın
Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağı ve et ile birlikte tencereye alın
Üzerine su ekleyip kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin
Sebzeleri ekleyin
Unu bir miktar yemeğin suyu ile karıştırıp ekleyin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Bir kasede yumurta sarısını çırpın
Yemeğin suyundan bir kepçe üzerine alarak karıştırın
Yavaş yavaş yemeğe ekleyin ve 5 dakika daha pişirin
Servis tabağına alarak üzerini ince kıyılmış kereviz yaprağı ile süsleyerek sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul