Yalnız Mesajı Göster

Etli Kereviz Yemeği

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Kereviz Yemeği





2 kereviz
1 soğan
Yarım limonun suyu
3 su bardağı su
200 gr kuşbaşı et
2 havuç
2 patates
20 gr tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
Tuz
Karabiber
Üzeri için
Kereviz yaprağı

Etli kereviz yemeği:
Şimdi başlayalım Kerevizlerin ve patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Havuçları yuvarlak doğrayın

Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağı ve et ile birlikte tencereye alın Üzerine su ekleyip kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin Sebzeleri ekleyin Unu bir miktar yemeğin suyu ile karıştırıp ekleyin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin Tuz ve karabiber ile tatlandırın

Bir kasede yumurta sarısını çırpın Yemeğin suyundan bir kepçe üzerine alarak karıştırın Yavaş yavaş yemeğe ekleyin ve 5 dakika daha pişirin Servis tabağına alarak üzerini ince kıyılmış kereviz yaprağı ile süsleyerek sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla