Konu
:
Fırında Yufkalı Kabak
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Yufkalı Kabak
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Yufkalı Kabak
2 yufka
3 kabak
3 taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
2 yumurta
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Taze çekilmiş karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz
Fırında yufkalı kabak: Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda
Yufkaları ince şeritler şeklinde kesin
Kabakların kabuğunu temizleyip rendenin iri tarafıyla rendeleyin
Taze soğanları, maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın
Yumurtaları geniş bir kaseye kırın
Sütü ekleyip çırpın
İnce kesilmiş yufka, rendelenmiş kabak, kıyılmış taze soğan, dereotu, maydanoz, taze çekilmiş karabiber, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyip çırpın
Karışımı fırın kaplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin
Yufkalı kabakları fırından alıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 5 dakika daha pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul