Yalnız Mesajı Göster

Fırında Yufkalı Kabak

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Yufkalı Kabak





2 yufka
3 kabak
3 taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
2 yumurta
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Taze çekilmiş karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz

Fırında yufkalı kabak: Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda Yufkaları ince şeritler şeklinde kesin Kabakların kabuğunu temizleyip rendenin iri tarafıyla rendeleyin Taze soğanları, maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın Yumurtaları geniş bir kaseye kırın Sütü ekleyip çırpın İnce kesilmiş yufka, rendelenmiş kabak, kıyılmış taze soğan, dereotu, maydanoz, taze çekilmiş karabiber, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyip çırpın Karışımı fırın kaplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin Yufkalı kabakları fırından alıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 5 dakika daha pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla