Yalnız Mesajı Göster

Kabak Karnıyarık

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Karnıyarık





6 kabak
250 gr kıyma
1 soğan
2 domates
4 çorba kaşığı sıvıyağ
8-10 dal maydanoz
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber
1 kase yoğurt

Kabak karnıyarık:
Kabakları temizleyip bıçağın ucu ile boydan boya biraz yarın
Yarım su bardağı su, 2 kaşık sıvıyağ ve hazırladığınız kabakları tencereye alıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak hafif haşlayın Kabakları kevgirle alarak yarık kısmı üste gelecek şekilde ayrı bir tencereye yan yana dizin
Kalan sıvıyağı tavada kızdırın Soğanları kıyıp pembeleştirin Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve kıymaya ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin Biraz tuz ve karabiber serpin
Kabakları hazırladığınız kıymalı harçla doldurun Üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp biraz tuz serpin ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin Maydanozu kıyıp kabakların üzerine serptikten sonra yoğurt eşliğinde servis yapın

Şefin Yorumu :
KABAK ÇOK SAĞLIKLI
Kabak, lif açısından oldukça zengin bir sebze Bu nedenle bağırsakları tembel olanlara öneriliyor Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir içeren kabağı sofranızdan eksik etmeyin Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla