Konu
:
Kabak Karnıyarık
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Karnıyarık
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Karnıyarık
6 kabak
250 gr kıyma
1 soğan
2 domates
4 çorba kaşığı sıvıyağ
8-10 dal maydanoz
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber
1 kase yoğurt
Kabak karnıyarık:
Kabakları temizleyip bıçağın ucu ile boydan boya biraz yarın
Yarım su bardağı su, 2 kaşık sıvıyağ ve hazırladığınız kabakları tencereye alıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak hafif haşlayın
Kabakları kevgirle alarak yarık kısmı üste gelecek şekilde ayrı bir tencereye yan yana dizin
Kalan sıvıyağı tavada kızdırın
Soğanları kıyıp pembeleştirin
Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun
Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve kıymaya ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin
Biraz tuz ve karabiber serpin
Kabakları hazırladığınız kıymalı harçla doldurun
Üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp biraz tuz serpin ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin
Maydanozu kıyıp kabakların üzerine serptikten sonra yoğurt eşliğinde servis yapın
Şefin Yorumu :
KABAK ÇOK SAĞLIKLI
Kabak, lif açısından oldukça zengin bir sebze
Bu nedenle bağırsakları tembel olanlara öneriliyor
Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir içeren kabağı sofranızdan eksik etmeyin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul