Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Ve Göz Yumurtalı Enginar

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Ve Göz Yumurtalı Enginar





8 enginar
2 soğan
500 gr ıspanak
100 gr lor peyniri
50 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
3 çorba kaşığı zeytinyağı
15 gr tereyağı
1 kahve fincanı sıcak su
4 yumurta
15 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Tuz
karabiber
toz kırmızıbiber

Ispanaklı ve göz yumurtalı enginar:
Enginarları temizleyip tencereye alın 1 çorba kaşığı zeytinyağı, limon suyu, üzerini örtecek kadar su ve 1 tutam tuz ilave edip iyice yumuşayana kadar haşlayın

Ispanakları temizleyip doğrayın Soğanları temizleyip kıyın 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp soğanı ekleyin ve soteleyin Ispanağı ekleyip karıştırarak 10 dakika kavurun

Bir tutam tuz, karabiber ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın Suyunu iyice çekene kadar pişirip ocaktan alın Kaşarpeyniri ve lor peynirini ekleyip harmanlayın

Tereyağını tavada eritip yumurtaları aralıklı kırın Yumurtaların akları pişince ocaktan alın

Ispanaklı harcı süzülmüş enginarların içine paylaştırın 2 tanesini üst üste yerleştirip üzerine yumurtayı yerleştirin Toz biber serpip diğerlerini de aynı şekilde hazırlayın Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla