Konu
:
İspanaklı Ve Göz Yumurtalı Enginar
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Ve Göz Yumurtalı Enginar
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Ve Göz Yumurtalı Enginar
8 enginar
2 soğan
500 gr ıspanak
100 gr lor peyniri
50 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
3 çorba kaşığı zeytinyağı
15 gr tereyağı
1 kahve fincanı sıcak su
4 yumurta
1
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Tuz
karabiber
toz kırmızıbiber
Ispanaklı ve göz yumurtalı enginar:
Enginarları temizleyip tencereye alın
1 çorba kaşığı zeytinyağı, limon suyu, üzerini örtecek kadar su ve 1 tutam tuz ilave edip iyice yumuşayana kadar haşlayın
Ispanakları temizleyip doğrayın
Soğanları temizleyip kıyın
2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp soğanı ekleyin ve soteleyin
Ispanağı ekleyip karıştırarak 10 dakika kavurun
Bir tutam tuz, karabiber ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın
Suyunu iyice çekene kadar pişirip ocaktan alın
Kaşarpeyniri ve lor peynirini ekleyip harmanlayın
Tereyağını tavada eritip yumurtaları aralıklı kırın
Yumurtaların akları pişince ocaktan alın
Ispanaklı harcı süzülmüş enginarların içine paylaştırın
2 tanesini üst üste yerleştirip üzerine yumurtayı yerleştirin
Toz biber serpip diğerlerini de aynı şekilde hazırlayın
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul