Konu
:
Karidesli Mısırlı Fırın Mantar
Yalnız Mesajı Göster
Karidesli Mısırlı Fırın Mantar
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karidesli Mısırlı Fırın Mantar
250 gr mantar
40 gr tereyağı
200 gr karides
2 dilim tost ekmeği
2 çorba kaşığı soya yağı
1 küçük kutu konserve mısır
Yarım çay kaşığı hardal
2-3 dal maydanoz
50 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
20 gr margarin
1 çorba kaşığı soya unu
8 çorba kaşığı süt
Karidesli mısırlı fırın mantar:
Mantarları yıkayıp enine dilimleyin
Bir tavada tereyağını kızdırıp mantarları 5-6 dakika soteleyin
Karidesleri haşlayıp süzün
Tost ekmeklerinin her birini dörde keserek doğrayın
Soya yağını bir tavada kızdırıp tost ekmeklerini kızartın
Beşamel sos için; margarini bir tavada eritip unu hafif kavurun
Sütü ilave edip hızlı hızlı karıştırın
1-2 dakika pişirip tavayı ocaktan alın
Mantar, tost ekmekleri, karides, hardal, tuz, karabiber ve mısırı bir kapta harmanlayıp fırın kabına alın
Beşamel sosu üzerine dökün ve rendelenmiş kaşarpeynir serpin
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin
Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul