Yalnız Mesajı Göster

Hindili Taze Fasulye

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindili Taze Fasulye





3 çorba kaşığı margarin
1 kg taze fasulye
200 gr hindi kuşbaşı
3 soğan
2 domates
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz

Hindili taze fasulye:
Fasulyeleri temizleyip yıkayın Soğanları soyup ince ince kıyın Luna margarini tencerede eritip soğanlar pembeleşinceye kadar sote edin Kuşbaşı hindi etlerini ekleyip sık sık karıştırarak kavurun

Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve salça ile birlikte kavrulmakta olan etlere ilave edin Biraz suyunu çektikten sonra fasulyeyi ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin Tuz ve limon suyunu ilave edip 5-6 dakika pişirin Fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirip sıcak olarak servis yapın

Şefin Yorumu :
SAĞLIK KÜPÜ
B2, B6, B12 vitaminleri, potasyum ve çinko açısından zengin olan hindi eti ile A VE C vitaminleri ile kalsiyum açısından zengin olan taze fasulyenin sentezi Son derece sağlıklı ve lezzetli bir yemek Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla