Yalnız Mesajı Göster

Fellah Köfteli İspanak

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fellah Köfteli İspanak





1 kg ıspanak
1 su bardağı ince bulgur
35 çorba kaşığı un
1 yumurta
2 soğan
200 gr kıyma
3 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
karabiber
kimyon

Kızartmak için
Sıvıyağ

Fellah köfteli ıspanak:
Ispanağı temizleyip yıkayın Bulguru çukur bir kaba alıp üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edin Üzerini örtüp bulgurlar
suyunu tamamen çekene kadar bekletin

Un, yumurta, 1’er tutam tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip yoğurun Gerekirse 1-2 kaşık daha su ilave edebilirsiniz

Hamurdan fındık iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın Sıvıyağı tavada kızdırıp köfteleri (tavayı arada bir sallayarak)
kızartın Köfteleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün

Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğan ve kıymayı ekleyin ve soteleyin 1 kaşık su ile
sulandırılmış salça ve ıspanağı tencereye ekleyip karıştırarak pişirin Kalan sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika orta ateşte pişirin Köfteleri ekleyin

Tuz, kimyon ve karabiberle tatlandırın 5 dakika pişirip ocaktan alın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla