Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizme

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizme





1 kg çalı fasulyesi
500 gr tavuk kanat
3 soğan
2 domates
10 kiraz domates
1 çay bardağı ayçiçeğiyağı
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı pulbiber
Tuz
karabiber

Zeytinyağlı taze fasulye dizme :
Çalı fasulyelerinin kılçıklarını temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin Tavukkanatlarını yıkayıp süzün Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın Kiraz domatesleri yıkayıp suyunu süzün

Domatesi soyup küp şeklinde doğrayın Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın Soğanı ilave edip soteleyin Sırasıyla tavuk eti, fasulye ve küp doğranmış domatesi ekleyip 2-3 dakika soteleyin Sıcak suyu ekleyin

Tuz ve karabiberle tatlandırın Tencerenin kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin Kiraz domatesleri ekleyip 4-5 dakika daha pişirin Ocaktan alın Üzerine pul biber serpip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla