Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Nohut Güveç

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Nohut Güveç





1 su bardağı nohut
2 patlıcan
3 salçalık kırmızıbiber
5 küçük patates
5 arpacık soğan
5 kestane
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı yenibahar

Sos için
1 çorba kaşığı zeytin ezmesi
1 çorba kaşığı biber salçası
2 domates
1 çay kaşığı pulbiber
3~4 tane karabiber
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Sebzeli nohut güveç:
Nohutları bol suyla yıkayıp bir tencereye alın Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin En az 6 saat suda bekletin Bol suyla yıkayıp süzün Bir tencereye alıp 10 dakika haşlayın Tekrar süzün

Patlıcanların kabuklarını soyup dilimleyin ve kararmamaları için tuzlu suda 10 dakika bekletin Süzüp kurulayın Arpacı k soğanları ve sarımsakları temizleyin Patateslerin kabuklarını soyun Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin Biberi temizleyip küp şeklinde doğrayın Kestanelerin kabuklarını soyup ikiye kesin

Sosu için, zeytin ezmesi, rendelenmiş domates, biber salçası, pulbiber, tane karabiber, yenibahar ve zeytinyağını bir kapta karıştırın

Bir güvece sırasıyla nohut ve sebzleri yerleştirip sosunu dökün Üzerini geçecek kadar su ilave edin Kapağı kapalı önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 saat pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla