Konu
:
Sebzeli Nohut Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Nohut Güveç
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Nohut Güveç
1 su bardağı nohut
2 patlıcan
3 salçalık kırmızıbiber
5 küçük patates
5 arpacık soğan
5 kestane
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı yenibahar
Sos için
1 çorba kaşığı zeytin ezmesi
1 çorba kaşığı biber salçası
2 domates
1 çay kaşığı pulbiber
3~4 tane karabiber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Sebzeli nohut güveç:
Nohutları bol suyla yıkayıp bir tencereye alın
Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin
En az 6 saat suda bekletin
Bol suyla yıkayıp süzün
Bir tencereye alıp 10 dakika haşlayın
Tekrar süzün
Patlıcanların kabuklarını soyup dilimleyin ve kararmamaları için tuzlu suda 10 dakika bekletin
Süzüp kurulayın
Arpacı k soğanları ve sarımsakları temizleyin
Patateslerin kabuklarını soyun
Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin
Biberi temizleyip küp şeklinde doğrayın
Kestanelerin kabuklarını soyup ikiye kesin
Sosu için, zeytin ezmesi, rendelenmiş domates, biber salçası, pulbiber, tane karabiber, yenibahar ve zeytinyağını bir kapta karıştırın
Bir güvece sırasıyla nohut ve sebzleri yerleştirip sosunu dökün
Üzerini geçecek kadar su ilave edin
Kapağı kapalı önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 1
5 saat pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul