Yalnız Mesajı Göster

Beşamel Soslu Ve Milföylü Türlü

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Soslu Ve Milföylü Türlü





500 gr brokoli
1 soğan
2 havuç
15 çay bardağı dondurulmuş bezelye
2 kırmızıbiber
Zeytinyağı
15 çay bardağı dondurulmuş mısır
4 milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı

Sos için
2 yemek kaşığı un
35 gr tereyağı
15 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

Beşamel soslu ve milföylü türlü:
Brokoliyi buharda yumuşayıncaya kadar pişirin Havuçların kabuklarını soyup doğradıktan sonra haşlayın

Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Kırmızı biberleri iri küp şeklinde doğrayıp soğanla birlikte 4 dakika soteleyin Brokoli, havuç, bezelye ve mısırları ekleyin ve ocaktan alın

Ayrı bir tencerede tereyağını eritin Unu ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun Karıştırmaya devam ederek azar azar sütü ilave edin Kaynamaya başlayınca tuz, karabiber ve sebzeli karışımı ekleyerek harmanlayın

Karışımı küçük fırın kaplarına paylaştırın Milföy hamurlarını unlanmış tezgahta merdane ile hafifçe açıp kapların üzerine kapatın Fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla