Konu
:
Beşamel Soslu Ve Milföylü Türlü
Yalnız Mesajı Göster
Beşamel Soslu Ve Milföylü Türlü
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamel Soslu Ve Milföylü Türlü
500 gr brokoli
1 soğan
2 havuç
1
5 çay bardağı dondurulmuş bezelye
2 kırmızıbiber
Zeytinyağı
1
5 çay bardağı dondurulmuş mısır
4 milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı
Sos için
2 yemek kaşığı un
35 gr tereyağı
1
5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Beşamel soslu ve milföylü türlü:
Brokoliyi buharda yumuşayıncaya kadar pişirin
Havuçların kabuklarını soyup doğradıktan sonra haşlayın
Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun
Kırmızı biberleri iri küp şeklinde doğrayıp soğanla birlikte 4 dakika soteleyin
Brokoli, havuç, bezelye ve mısırları ekleyin ve ocaktan alın
Ayrı bir tencerede tereyağını eritin
Unu ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun
Karıştırmaya devam ederek azar azar sütü ilave edin
Kaynamaya başlayınca tuz, karabiber ve sebzeli karışımı ekleyerek harmanlayın
Karışımı küçük fırın kaplarına paylaştırın
Milföy hamurlarını unlanmış tezgahta merdane ile hafifçe açıp kapların üzerine kapatın
Fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul