Yalnız Mesajı Göster

Safranlı Kereviz

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safranlı Kereviz





2 kereviz
10 küçük havuç
1 soğan
1 patates
50 gr tereyağı
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı krema
25 su bardağı tavuk suyu
1 tutam safran
Tuz

Üzeri için
Roka yaprakları

Safranlı kereviz:
Patates ve kerevizlerin kabuklarını soyup iri küp şeklinde doğrayın Limonlu suda bekletin

Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağıyla pembeleşinceye kadar kavurun Safranı ekleyin Havuç, patates, ince kıyılmış sarımsak ve kerevizleri tencereye ekleyip 5 dakika soteleyin Tavuk suyunu ilave edin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin Tuz ve kremayı ekleyip karıştırın

Yemeği servis tabağına alın Üzerine ince kıyılmış roka serpiştirerek sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla