Konu
:
Zeytinyağlı Ege Otları
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Ege Otları
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Ege Otları
100 gr ebegümeci
100 gr hindiba
100 gr sütlüce
100 gr kaldirek
40 gr havuç
50 gr domates
20 gr soğan
2 diş sarımsak
20 ml zeytinyağı
10 gr pirinç
40 ml portakal suyu
Tuz
Zeytinyağlı Ege otları:
Ebegümecini ayıklayıp temizleyin
Soğanı bir tencerede zeytinyağında soteleyin
Sarımsak, rendelenmiş havuç ve pirinci ilave edip karıştırın
Ebegümeci, doğranmış domates ve portakal suyunu ekleyin
Tuzla tatlandırıp 15 dakika orta ateşte pişirin
Soğuyunca servis yapın
Hindibayı orta boy bir tencerede bir miktar suyla yüzde 70 oranında haşlayıp soğutun
Servis tabağında zeytinyağı, doğranmış bir dişsarımsak ve tuzla tatlandırıp servis yapın
Sütlüceyi bir tencerede suyla haşlayın
1 diş sarımsak, zeytinyağı ve tuzla tatlandırın
Aynı işlemi kaldirek otu içinde yapın ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul