Konu
:
Zeytinyağli Sebze Kavurması
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağli Sebze Kavurması
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağli Sebze Kavurması
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
250 gr kabuklu dilim patates
2 salçalık kırmızıbiber
2 kabak
2 patlıcan
6 dolmalık küçük kırmızıbiber
6 dolmalık küçük sarı biber
2 kırmızı soğan
12 arpacık soğan
8-10 diş sarımsak
2 çorba kaşığı kapari
Tuz, karabiber
Zeytinyağli sebze kavurması:
Biberler, patlıcan ve kabakları bol suyla yıkayıp süzün
Salçalık kırmızı biberlerin sap kısımlarını kesip çekirdeklerini temizleyin
Enine dilimleyip biber halkaları elde edin
Kabakları uzunlamasına dörde kesip tekrar enine ikiye kesin
Soğanların kabuğunu soyun
Kırmızı soğanı elma dilimi şeklinde dilimleyin
Zeytinyağını büyük ve derin bir tavaya alın
Kabuklu sarımsakları ekleyip 2-3 dakika kavurun
Patatesleri, kırmızı soğan dilimleri ve arpacık soğanları ekleyip kavurmaya devam edin
Biberler, kabak ve patlıcanı ilave edin
Kısık ateşte sebzeler bıraktığı suyu çekene kadar kavurun
Pişirme işlemine sebzeler karamelize olana kadar devam edin
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Kaparileri ekleyip tavayı ocaktan alın
Yemeği servis tabaklarına paylaştırın
Sıcak veya ılık servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul