Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağli Sebze Kavurması

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağli Sebze Kavurması





Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
250 gr kabuklu dilim patates
2 salçalık kırmızıbiber
2 kabak
2 patlıcan
6 dolmalık küçük kırmızıbiber
6 dolmalık küçük sarı biber
2 kırmızı soğan
12 arpacık soğan
8-10 diş sarımsak
2 çorba kaşığı kapari
Tuz, karabiber

Zeytinyağli sebze kavurması:
Biberler, patlıcan ve kabakları bol suyla yıkayıp süzün Salçalık kırmızı biberlerin sap kısımlarını kesip çekirdeklerini temizleyin Enine dilimleyip biber halkaları elde edin Kabakları uzunlamasına dörde kesip tekrar enine ikiye kesin Soğanların kabuğunu soyun Kırmızı soğanı elma dilimi şeklinde dilimleyin

Zeytinyağını büyük ve derin bir tavaya alın Kabuklu sarımsakları ekleyip 2-3 dakika kavurun Patatesleri, kırmızı soğan dilimleri ve arpacık soğanları ekleyip kavurmaya devam edin Biberler, kabak ve patlıcanı ilave edin Kısık ateşte sebzeler bıraktığı suyu çekene kadar kavurun Pişirme işlemine sebzeler karamelize olana kadar devam edin Tuz ve karabiberle tatlandırın Kaparileri ekleyip tavayı ocaktan alın Yemeği servis tabaklarına paylaştırın Sıcak veya ılık servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla