Konu
:
Sebzeli Pirinç Tartı
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Pirinç Tartı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Pirinç Tartı
2 su bardağı pirinç
5 su bardağı su
2 yumurta akı
Tuz
Üzeri için:
Yarım kase iç bezelye
1 kabak
1 havuç
1 patates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 dal dereotu
Tuz, karabiber
Sebzeli pirinç tartı:
Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın
5 bardak su ve bir tutam tuz ekleyip kaynatın
Pirinçler hafif diri kalacak şekilde haşlayın
Süzüp derin bir kaba alın
Yumurta aklarını bir kaseye alıp kar haline gelinceye kadar çırpın
Pirince ekleyin ve tahta kaşıkla iyice karıştırın
v Kabak, havuç ve patatesi temizleyip küp küp doğrayın
Küçük bir tencereye alıp bezelyeleri ekleyin
Üzerlerini örtecek kadar su ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün
Dereotunu yıkayıp kıyın
Zeytinyağını tavada ısıtıp haşladığınız sebzeleri kavurun
Dereotu, 1 tutam tuz ve karabiber ekleyip karıştırın
Küçük fırın kalıplarına yağlı kağıt döşeyip pirinçli karışımı kalıplara paylaştırın
Kaşığın arkası ile bastırarak kalıpların dibine ve kenarlarına doğru sıkıştırarak kase şeklini almasını sağlayın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 5 dakika hafif kızarıncaya kadar pişirin
Hazırladığınız sebzeleri pirinç kaselerine paylaştırıp tekrar fırına verin
5 dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul