Konu
:
Peynirli Patlıcan Kayığı
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Patlıcan Kayığı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Patlıcan Kayığı
2 çorba kaşığı riviera zeytinyağı
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
3 bostan patlıcan
150 gr beyazbeynir
2 çorba kaşığı krempeynir
3-4 dal maydanoz
Yarım demet taze soğan sapı
Tuz, karabiber
Peynirli patlıcan kayığı:
Patlıcanları 4-5 mm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin
10 dakika tuzlu suda bekletin
Yıkayıp süzgece alın
Kağıt havlu ile kurulayıp yağlanmış ızgaraya dizerek közleyin
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtın
Fırın tepsisini 2 kaşık riviera zeytinyağı ile yağlayın
2-3 taze soğan sapı ve maydanozu kıyıp derin bir kaba alın
Beyazpeynir, krempeynir ve karabiber ekleyip ezerek püre haline getirin
Düz zeminde her bir soğan sapının üzerine bir patlıcan dilimi yerleştirin
Üzerine peynirli karışımdan yayın, soğan sapıyla patlıcan dilimini fiyonk şeklinde bağlayın
Tuz serpin
Malzeme bitinceye kadar bütün dilimleri bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin
Üzerlerine galeta unu serpin
Sıcak fırında 4-5 dakika pişirip çıkarın
Ilınınca üzerlerine 2 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin
Soğuduktan sonra servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul