Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı İmambayıldı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı İmambayıldı





1 çay bardağı riviera zeytinyağı
4 küçük patlıcan
500 gr mantar
3 domates, 2 soğan
2 sivribiber
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 su bardağı su
3-4 dal dereotu, tuz

Mantarlı imambayıldı:
Patlıcanların saplarını kesmeden alacalı soyun Acısını çıkarmak için tuzlu suda 15 dakika bekletin Daha sonra süzüp kurulayın
Mantarları temizleyip dilimleyin, kararmaması için limonlu suda bekletin Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın Soğanları piyazlık doğrayın, biberleri ve sarımsakları ince ince doğrayın Mantarları süzüp derin bir kaba alın ve hazırladığınız diğer sebzeleri ekleyip karıştırın

Patlıcanların ortasını karnıyarık şeklinde keserek açın Mantarlı karışımı patlıcanların içine doldurun
Zeytinyağı, su, tuz ve tozşekeri tencereye alın Patlıcanları tencereye yerleştirip kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin Soğuduktan sonra dereotu ile süsleyip servis yapın

Şefin Yorumu :
Servisten önce imambayıldının üzerine birer tatlı kaşığı sızma zeytinyağı gezdirirseniz daha lezzetli olurAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla