Konu
:
Mantarlı İmambayıldı
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı İmambayıldı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı İmambayıldı
1 çay bardağı riviera zeytinyağı
4 küçük patlıcan
500 gr mantar
3 domates, 2 soğan
2 sivribiber
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 su bardağı su
3-4 dal dereotu, tuz
Mantarlı imambayıldı:
Patlıcanların saplarını kesmeden alacalı soyun
Acısını çıkarmak için tuzlu suda 15 dakika bekletin
Daha sonra süzüp kurulayın
Mantarları temizleyip dilimleyin, kararmaması için limonlu suda bekletin
Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın
Soğanları piyazlık doğrayın, biberleri ve sarımsakları ince ince doğrayın
Mantarları süzüp derin bir kaba alın ve hazırladığınız diğer sebzeleri ekleyip karıştırın
Patlıcanların ortasını karnıyarık şeklinde keserek açın
Mantarlı karışımı patlıcanların içine doldurun
Zeytinyağı, su, tuz ve tozşekeri tencereye alın
Patlıcanları tencereye yerleştirip kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin
Soğuduktan sonra dereotu ile süsleyip servis yapın
Şefin Yorumu :
Servisten önce imambayıldının üzerine birer tatlı kaşığı sızma zeytinyağı gezdirirseniz daha lezzetli olur
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul