Konu
:
Erik Soslu Kabak (Almodrete)
Yalnız Mesajı Göster
Erik Soslu Kabak (Almodrete)
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erik Soslu Kabak (Almodrete)
1 kg kabak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kg erik sosu
1 limonun suyu
4 diş sarımsak
7-8 dal dereotu
Erik sos için:
1 kg yeşil erik
Su
Erik soslu kabak (Almodrete):
Erik sos için; erikleri yıkayıp tencereye alın
Üzerini geçecek kadar su ekleyin
Erikler yumuşayıncaya kadar haşlayın ve elinizle ezerek süzgeçten geçirin
Kabakları soyun
Kibrit çöpü şeklinde doğrayın
Sarımsakları temizleyip ezin
Dereotunu yıkayıp kıyın
Sıvıyağı kızdırıp kabakları 1-2 dakika soteleyin
Erik sosu, sarımsak ve limon suyunu ekleyin
Çok az su ilave edip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin
Dereotu serpip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul