Yalnız Mesajı Göster

Erik Soslu Kabak (Almodrete)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Soslu Kabak (Almodrete)





1 kg kabak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kg erik sosu
1 limonun suyu
4 diş sarımsak
7-8 dal dereotu

Erik sos için:
1 kg yeşil erik
Su

Erik soslu kabak (Almodrete):
Erik sos için; erikleri yıkayıp tencereye alın Üzerini geçecek kadar su ekleyin Erikler yumuşayıncaya kadar haşlayın ve elinizle ezerek süzgeçten geçirin

Kabakları soyun Kibrit çöpü şeklinde doğrayın Sarımsakları temizleyip ezin Dereotunu yıkayıp kıyın
Sıvıyağı kızdırıp kabakları 1-2 dakika soteleyin Erik sosu, sarımsak ve limon suyunu ekleyin Çok az su ilave edip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin Dereotu serpip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla