Konu
:
Fırında Beşamel Soslu Mantar
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Beşamel Soslu Mantar
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Beşamel Soslu Mantar
500 gr mantar
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
50 gr tereyağı
Tuz
Karabiber
Fırında beşamel soslu mantar:
Mantarları yıkadıktan sonra dilimleyin
Tavaya ayçiçeği yağını alıp ısıtın
Mantarları ve limon suyunu tavaya ekleyip 4-5 dakika soteleyin
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Sos tenceresine tereyağını alıp eritin
Unu ekleyip kavurun
Ilık sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın
Mantarları fırın kaplarına paylaştırın
Beşamel sosu üzerine yayın
Rendelenmiş kaşar peyniri serpip önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul