Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Patates Bohçası

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Patates Bohçası





5 patates
300 gr mantar
1 tavuk göğüs eti
1 soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 dal maydanoz
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
4 çorba kaşığı un
2 yumurta
4 çorba kaşığı galeta unu
4 çorba kaşığı mısır unu
Tuz, karabiber, kekik

Mantarlı patates bohçası :
Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin Maydanozu yıkayıp kıyın, mantarları dilimleyin Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın

Zeytinyağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin Sarımsak ve tavuğu ekleyip kavurun Mantarları ilave edip 5-6 dakika pişirin Tuz, karabiber, kekik ve maydanozu serpip karıştırın

Patatesleri haşlayıp soyun ve püre yapın Un, yumurta, kaşar peyniri ve tuz ekleyip karıştırın Portakal büyüklüğünde parçalar koparıp mantarlı karışımla içlerini doldurun ve kapatın

Galeta unu ile mısır ununu harmanlayın Patates bohçalarını bu karışıma bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerleri kızarıncaya kadar fırında pişirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla