Konu
:
Mantarlı Patates Bohçası
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Patates Bohçası
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Patates Bohçası
5 patates
300 gr mantar
1 tavuk göğüs eti
1 soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 dal maydanoz
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
4 çorba kaşığı un
2 yumurta
4 çorba kaşığı galeta unu
4 çorba kaşığı mısır unu
Tuz, karabiber, kekik
Mantarlı patates bohçası :
Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın
Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin
Maydanozu yıkayıp kıyın, mantarları dilimleyin
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın
Zeytinyağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin
Sarımsak ve tavuğu ekleyip kavurun
Mantarları ilave edip 5-6 dakika pişirin
Tuz, karabiber, kekik ve maydanozu serpip karıştırın
Patatesleri haşlayıp soyun ve püre yapın
Un, yumurta, kaşar peyniri ve tuz ekleyip karıştırın
Portakal büyüklüğünde parçalar koparıp mantarlı karışımla içlerini doldurun ve kapatın
Galeta unu ile mısır ununu harmanlayın
Patates bohçalarını bu karışıma bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin
Üzerleri kızarıncaya kadar fırında pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul