Konu
:
Taze Fasulyeli Pate
Yalnız Mesajı Göster
Taze Fasulyeli Pate
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Fasulyeli Pate
1 kg taze fasulye
250 gr bezelye
7 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı süt kreması
4 yumurta
2 taze soğan sapı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Sos için:
1 soğan
3 domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Taze fasulyeli pate:
Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp yıkayın
Tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın
Süzüp robotta ezerek püre haline getirin
Bezelyeyi yıkayıp ayrı bir kapta haşlayın ve süzün
Fasulye püresini tencereye alıp 5 kaşık un, süt ve süt kremasını ekleyin
Yumurtaları ilave edip tuz serpin ve iyice karıştırın
Taze soğan sapını kıyıp bezelye ile birlikte püreye ekleyin ve karıştırın
Fırın kalıbını tereyağı ile yağlayın
Kalan unu serpip hazırladığınız karışımı kalıba dökün
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin
10 dakika dinlendirip servis tabağına alın
Domatesleri küp şeklinde, soğanı halkalar halinde doğrayıp bir tabağa alın
Zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın, 10 dakika bekletin
Pateyi domatesli sosla süsleyip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul