Yalnız Mesajı Göster

Köpük Karnabahar

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köpük Karnabahar





1 orta boy karnabahar
2 yumurta sarısı
2 yumurta akı
2 su bardağı hazır patates püresi
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Köpük karnabahar:
Karnabaharları çiçek çiçek ayırın Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın Süzüp çatalla ezerek püre yapın

Karnabahar, yumurta sarısı, zeytinyağı, peynir, patates püresi ve tuzu bir kapta harmanlayın

Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırpıp karışıma ekleyin Hazırlanan malzemeyi küçük fırın kaselerine paylaştırıp 200 dereceye ayarlı fırında 8-10 dakika pişirin, sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla