Konu
:
Meksika Fasulyeli Patlıcan
Yalnız Mesajı Göster
Meksika Fasulyeli Patlıcan
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meksika Fasulyeli Patlıcan
2 patlıcan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 diş sarımsak
2 domates
100 ml su
1 yemek kaşığı salça
300 gr Meksika fasulyesi
3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
30 gr tereyağı
2 yemek kaşığı un
300 ml süt
40 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Meksika fasulyeli patlıcan:
Fırını 180 dereceye ayarlayın
Patlıcanları boyuna ortadan ikiye kesin ve kaşıkla içini oyarak çıkartın
İçine fırçayla zeytinyağı sürüp 10 dakika fırında pişirin
Soğan ve sarımsağı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında 3 dakika soteleyin
Küp şeklinde doğranmış domatesleri, salçayı ve suyu ekleyip 3 dakika pişirin
Fasulye ve maydanozu ilave edip karıştırın
Ayrı bir tencerede tereyağını eritin
Un ilave edip rengi hafif değişinceye kadar kavurun
Sürekli karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edin ve koyulaşıp kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin
Fasulyeli karışımı patlıcanların içine doldurun
Üzerlerine beşamel sos gezdirip rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul