Yalnız Mesajı Göster

Yoğurt Soslu Karnabahar Pane

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurt Soslu Karnabahar Pane





1 orta boy karnabahar
Yarım limonun suyu

Kızartmak için
ayçiçeği yağı
Tuz
karabiber

Pane için
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
2 yumurta
1 çorba kaşığı limon suyu
Yarım su bardağı maden suyu

Sos için
250 gr yoğurt
4 diş sarımsak
15 gr tereyağı
1 çay kaşığı pul biber

Yoğurt soslu karnabahar pane:
Karnabaharı temizleyip çiçeklerini ayırın ve bol suyla yıkayın Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve limon suyu ilave edin Hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzün

Pane için un, yumurtalar, limon suyu ve maden suyunu bir kaseye alıp malzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırın

Karnabahar çiçeklerini önce hazırladığınız unlu karışıma sonra galeta ununa bulayın Ayçiçeği yağını derin bir tavaya alıp ısıtın Karnabaharları ilave edip çevirerek kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Servis tabağına alın

Sarımsakları soyup ezin Yoğurdu bir kaseye alıp çırpın Sarımsakları yoğurda ekleyip karıştırın Servis tabağına aldığınız karnabaharın üzerine gezdirerek dökün

Tereyağını küçük bir tavada eritip pulbiberi kavurun Bekletmeden yoğurdun üzerine gezdirerek dökün Taze biberiye ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla